TURİZMDE KARİYER ZİRVESİ VE VI. İSTİHDAM FUARI DÜZENLENDİ

TURİZMDE KARİYER ZİRVESİ VE VI. İSTİHDAM FUARI DÜZENLENDİ
  • 14 Mart, 2022
TURİZMDE KARİYER ZİRVESİ VE VI. İSTİHDAM FUARI DÜZENLENDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Turizmde Kariyer Zirvesi ve 6. İstihdam Fuarı’nın ikinci gününde “Turizmde İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Alanya HEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği işbirliğinde düzenlenen “Turizmde Kariyer Zirvesi ve 6. İstihdam Fuarı” sona erdi. 9-10 Mart tarihleri arasında ALKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ve Turizm Fakültesi fuaye alanında düzenlenen fuarın ikinci gününde “Turizmde İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Tüm gün süren çalıştayda sektörün önde gelen turizm işletmelerinin üst düzey yöneticileri, sektöre yön veren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve turizm akademisyenleri bir araya geldi. Turizm sektörünün talep ettiği insan kaynakları ile yükseköğrenim müfredatlarında yapılması gereken düzenlemelerin tartışıldığı çalıştayda sektörün önemli konuları masaya yatırıldı. “Turizmde meslek yasası, çalışanların lojman olanaklarının iyileştirilmesinin gerekliliği, yabancı dil sorunu, müfredatlardı uygulamalı derslerin ve staj imkânlarının artırılmasını sağlayacak bir model geliştirilmesi, çalışanların aileleri ile birlikte konaklamasına imkân sağlayacak konforlu alanların yaratılması” gibi konular çalıştayda öne çıkan başlıklar oldu.

Turizmde İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri” konulu çalıştayın sonunda programa katılan tüm katılımcılara ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Çalıştaya dair tüm detayların önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan “Çalıştay raporu” ile tüm sektör paydaşlarıyla paylaşılacağı bildirildi.

 

TURİZMDE KARİYER ZİRVESİ VE VI. İSTİHDAM FUARI İLE İLGİLİ HABERLER

 

https://otelgazetesi.com/2022/03/14/turizmde-kariyer-zirvesi-ve-6-istihdam-fuari-gerceklestirildi/

https://www.turizmnews.com/turizmde-kariyer-zirvesi/26001/

https://www.turizmgunlugu.com/2022/03/14/turizmde-kariyer-zirvesi-istihdam-fuari/

http://www.turizmdosyasi.com/turizmde-kariyer-zirvesi-ve-6-istihdam-fuari-gerceklestirildi-h21308.html