TURİZM TEKNOLOJİLERİ GÖZÜNDEN İKLİM KRİZİNE VE SEYAHATE YENİ BAKIŞ AÇILARI KIŞ OKULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 15 Şubat, 2023

Uluslararası Seyahat ve Turizmde Bilgi Teknolojileri Federasyonu (IFITT) Türkiye ile Turizm Fakültesi iş birliği ile 3-5 Şubat 2023 tarihleri arasında Drita Otel’de Kış Okulu gerçekleştirildi. Kış Okulu’nun açılışına Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu, ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz'ün yanı sıra Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, IFITT Uluslararası Başkanı Prof. Juho Pesonen ve IFITT Türkiye Başkanı Mine Güneş Kaya ve turizmle ilgisi olan farklı sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. Açılışın ardından İklim değişikliğinde Turizmin Sorumluluğu ve Dijital Dünyada Yeni Trendler’in tartışıldığı ve turizm sektörünün farklı alanlarından değerli panelistlerin katıldığı bir panel düzenlendi. Panelden sonra IFITT Uluslararası Başkanı Prof. Juho Pesonen “Ne Ölçerseniz Onu Alırsınız: Turizm Etkilerinin Akıllı Yönetimi” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Kış Okulu iklim krizi ve küresel ısınmanın turizm sektörüne etkileri konusuna teknoloji ve sürdürülebilirlik perspektifiyle yeni çözümlerin sunulduğu oturumların tamamlanmasıyla son buldu.