ÖĞRENCİLER TEKNİK OTEL GEZİSİNDE FARKLI DEPARTMANLARDAKİ SÜREÇLERİ GÖZLEMLEDİ

ÖĞRENCİLER TEKNİK OTEL GEZİSİNDE FARKLI DEPARTMANLARDAKİ SÜREÇLERİ GÖZLEMLEDİ
  • TURİZM FAKÜLTESİ
  • 15 Aralık, 2025
ÖĞRENCİLER TEKNİK OTEL GEZİSİNDE FARKLI DEPARTMANLARDAKİ SÜREÇLERİ GÖZLEMLEDİ

Fakültemizin Turizm İşletmeciliği 1. Sınıf öğrencileri Quattro Family Club Dem Otel’e düzenlenen teknik gezide oteldeki farklı departmanları ziyaret ederek hem departmanlardaki süreçleri gözlemledi hem de müdürlerle bir araya geldi. 24 Ekim 2025 tarihinde düzenlenen teknik gezide öğrencilere Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu KARASAKALOĞLU ve Turizm İşletmeciliği 1. Sınıf öğrenci danışmanı Arş. Gör. Dr. Muhammet Necati ÇELİK eşlik etti. Öğrenciler düzenlenen teknik geziye otelde öğle yemeği yiyerek başladı. Öğrencilerimiz öğle yemeği sırasında otel restoranındaki süreçleri yerinde gözlemleme şansına sahip oldu. Ardından küçük gruplara ayrılan öğrencilere otelde görev yapan departman müdürleri kendi departmanlarında yürütülen süreçlerle ilgili detaylı bilgi verdi.  Tüm öğrenci grupları otelin genel alanlarını gezmenin yanı sıra dönüşümlü olarak ön büro, mutfak, kat hizmetleri, animasyon ve yiyecek ve içecek departmanlarına misafir oldu. Her departman müdürü biriminde yoğun olarak gerçekleştirilen hizmetler hakkında teknik bilgiler paylaştı. Ön Büro departmanında misafirlerin karşılanması, girişinin yapılması ve bilgilendirilmesi konularına, kat hizmetleri departmanında misafir girişleri öncesinde ve misafir çıkışları sonrasında gerçekleştirilen odalardaki temizlik ve kontrol işlemlerine, yiyecek ve içecek departmanında açık büfe ve alakart restoranlarda yürütülen servis türlerine, animasyon departmanında gösteri hazırlıkları ve misafirlerle kurulan iletişimde yabancı dilin önemine, mutfak departmanında ise mutfağın kısımları, gıda güvenliği ve hijyen konularına değinildi. Ayrıca, otelin kalite sorumlusu otelde yürütülen kalite süreçleri ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Departman ziyaretleri sonrasında işletmenin alakart restoranında departman müdürleri ile birlikte otel genel müdürünün de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda öğrenciler turizm sektörü ve otelcilik ile ilgili merak ettiği konuları sordu. Otel genel müdürü Mehmet Ali Bey, turizm sektörünün emek yoğun bir sektör olduğunu, yabancı dilin oldukça önemli olduğunu ve turizm sektörünü etkileyen güncel küresel gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Alanya bölgesinde yıllar içinde turizm sektörünün nasıl geliştiğinden ve geçirdiği dönüşümlerden bahsetti. Fakültemize bu yıl yeni katılan Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin turizm ve otelcilik sektörünü daha yakından tanımasını sağlamayı amaçlayan teknik gezi müdürlerin katılımıyla düzenlenen toplantı ile sona erdi.