GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ PROFESYONEL AŞÇILARLA BULUŞTU

GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ PROFESYONEL AŞÇILARLA BULUŞTU
  • Turizm Fakültesi
  • 06 Aralık, 2018
GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİ PROFESYONEL AŞÇILARLA BULUŞTU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri alanında uzman aşçılarla bir araya geldi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) üyesi aşçılarla bir söyleşi gerçekleştirdi. İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Harun Uçak, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Aydın Çevirgen ile Dr. Öğr. Üyesi Nacide Öter, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emirhan Yenişehirlioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen aşçılar sektörde yaşanan gelişmeleri ve edindikleri tecrübeleri öğrenciler ile paylaştılar. Ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri merak ettikleri soruları aşçılara yönelttiler. Gastronomi Turizmine verilen önemin altını çizen AKPAB üyeleri, sektördeki eğitimli personel eksikliğine dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl AKPAB ve ALKÜ arasında imzalanan protokol kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatı öğrencilerinin sektörde öne çıkmaya başlamalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Harun Uçak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün geçen sene olduğu gibi bu sene de yüksek puan alan öğrenciler tarafından tercih edildiğini, öğrencilerimizin bölümden beklentilerinin bu anlamda yüksek olduğunu ve beklentilerini karşılamak adına çaba sarf ettiklerini, bu doğrultuda öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı eğitimlerini alırken aynı zamanda bu eğitimlerini deneyimli şeflerin yanında pekiştirmelerine olanak sağlamak adına girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emirhan Yenişehirlioğlu, AKPAB ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında yaz döneminde gastronomi öğrencilerinin çeşitli işletmelerde istihdam edilerek genç yaşta kariyerlerine başlama imkânlarının bulunmasının, tecrübe kazanma, sektörü, işletmeleri ve bölümleri tanıma ve eğitimin transferi noktasında önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

Alanya’nın önemli bir turizm merkezi olması, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Bünyesinde açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri açısından büyük bir fırsat olduğu vurgulandı. Ayrıca toplantıda bölüm öğrencilerinin ALKÜ’nün kendilerine sunmuş oldukları yurt içi ve yurt dışı eğitim olanakları doğrultusunda öğrencilikleri devam ederken veya mezun olduktan sonra iş bulmalarının kolaylaşacağına değinildi. 

AKPAB Başkan Yrd. Zekai Ademir ile Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmeleri için yaşam boyu öğrenmeyi benimsemelerini, teorik eğitimlerinde birçok farklı alandan faydalanmalarını, başarılı olmanın mesleği sevmekten geçtiğini, şimdiden gördükleri ve hazırlayacakları yemeklerin reçetelerine ait bilgiler başta olmak üzere birçok tekniği not almaları gerektiğini vurguladılar. Toplantının sonunda bölüm öğrencilerinin şeflere mutfak yönetimi, girişimcilik, ürün geliştirme, çalışma şartları gibi konularda yönelttikleri soruları cevapladılar.