ÇEKİRDEKTEN FİNCANA KAHVE ETKİNLİĞİ

ÇEKİRDEKTEN FİNCANA KAHVE ETKİNLİĞİ
  • Turizm Fakültesi
  • 26 Şubat, 2019
ÇEKİRDEKTEN FİNCANA KAHVE ETKİNLİĞİ

Turizm fakültesi gastronomi ve mutfak sanatları bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emirhan Yenişehirlioğlu tarafından Zero Coffe Alanya’nın katkılarıyla düzenlenen “Çekirdekten Fincana: Kahve” isimli workshop SCA sertifikalı İran’lı eğitmen Pouriya Ebrahimi tarafından gerçekleştirildi.

Kahve meyvesinin tarihi ile başlayan eğitim kahvenin türleri, hangi bölgelerde yetiştirildiği, kahve bitkisinin ekilmesi, toplanması, ayıklanması, nakliyesi, kavurma yöntemleri, öğütme yöntemleri ve cupping gibi birçok teorik başlık altında öğrencilerle paylaşıldı. 

Bu teorik bilgilerin yanında Syphon, v60 ve Dripper gibi tarihsel ve klasik ekipmanlar öğrencilerin kullanımına sunularak kahve demleme yöntemleri uygulamalı şekilde öğrencilere aktarıldı. Öğrenciler tarihsel süreçler ile teknolojinin kahve üzerindeki etkilerini ve demleme türlerinin içimde ne gibi değişiklikler yarattığını tadarak deneyimleme fırsatı buldular. 

Gastronomi dünyasının önemli unsurlarından biri olan kahve ve kahve kültürünü öğrenciler ile paylaşmaya devam edeceklerini ifade eden Dr. Yenişehirlioğlu “Gastronomi ve Mutfak Sanatı öğrencilerimizin geniş bir gastronomik yelpazeye sahip olması bizler için önemli. Bugün 4 basamaklı bir sertifika eğitiminin ilk basamağını gerçekleştirdik. Eğitmenimiz Pouriya Ebrahimi gerek teorik arka planı gerek ise uygulama teknikleri açısından ve en önemlisi kahvenin arkasındaki bilime hakim olması sebebiyle öğrencilerimizden ve akademisyenlerimizden büyük beğeni topladı, bu bağlamda Ebrahimi bey’e ve etkinliğe katkılarını esirgemeyen Zero Coffe Alanya’ya bölümümüz adına teşekkürlerimizi sunmak istiyorum, ” cümleleriyle Turizm Fakültesi adına Teşekkür belgesini takdim etti.