ALKÜ TURİZM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI

ALKÜ TURİZM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI
  • 20 Mayıs, 2022
ALKÜ TURİZM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı. 2021-2022 yılı Turizm Fakültesini birincilik ile tamamlayan Beyza Kaçmaz “4 yıl önce acabalarla geldiğim ALKÜ’den şimdi iyikilerle gitmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri için Kestel Yerleşkesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Bu yıl ALKÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünden 111, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 41 olmak üzere toplamda 152 öğrenci mezun oldu. Amfitiyatroda düzenlenen törene ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Genel Sekreter Alper Özyürek, dekanlar, daire başkanları, akademik ve idari personel yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılışında, Turizm Fakültesinin nitelikli istihdama yönelik önemli katkılar sunduğunu ifade eden Rektör Kalan, “Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de giderek büyüyen turizm sektörünün nitelikli istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla öğrencilerimizi birer yönetici adayı olarak yetiştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

REKTÖR KALAN: “ÖĞRENCİLERLE SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYORUZ”

Konuşmasının devamında Rektör Kalan, “Bizler de nitelikli akademik kadromuz ve üniversitemiz imkanları ile öğrencilerimize uluslararası standartlarda eğitim vermek için çabalıyoruz. Akademik anlamda donanımlı, uygulamayı bilen ve sektörün sorunlarına çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek için tüm imkanlarımızla çalışmayı misyon edinmiş bir üniversite olarak öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bir turizm bölgesi olan Alanya’da turizmin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürütüyor ve sektör iş birliğine önem veriyoruz. Turizm Fakültemiz öğrencileri ile Alanya’nın sektör temsilcilerini buluşturmaya yönelik düzenlenen kariyer fuarı, çalıştay ve söyleşiler ile bilimsel ve sektörel anlamda katkıda bulunmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

REKTÖR KALAN’DAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Konuşmasının son bölümünü öğrencilere ayıran Rektör Kalan, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek tebrik etti. Kalan, “Temelleri 2005’e dayanan ve 2016 yılında kurulan Turizm Fakültemiz, her yıl yaklaşık 130 öğrencimizi mezun etmektedir. Bu sene de fakültemiz Turizm İşletmeciliği bölümünden 111, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 41 öğrencimizin mezun olmasının sevinci içerisindeyiz. Uzun bir eğitim hayatınızı çalışarak, emek vererek bazen uykusuz kalarak başarıyla tamamladınız. Bundan sonraki mesleki hayatınız boyunca burada edindiğiniz bilgiler yanında, mesleğinizi saygınlıkla yapacağınız konusunda şüphe duymuyorum. Her birinizin başarılı akademik hayatlarını tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarının daim olmasını dilerim.” dedi.

DEKAN ÇETİNSÖZ FAKÜLTENİN HEDEFİNİ AÇIKLADI

Törende bir konuşma gerçekleştiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, “ALKÜ Turizm Fakültesi olarak hedefimiz, başarılı bir destinasyon markalaşması sergileyen Alanya gibi bir turizm merkezinde yer alan fakültemizi dünyada ve ülkemizde öğrenciler tarafından öncelikli tercih edilen bir fakülte haline getirmektir, sonrasında küresel düzeyde diğer üniversiteler arasında fakültemizi en üst sıralara taşıyabilmektir. 4 yıllık zorlu bir eğitim öğretim sürecini başarı ile tamamladınız. Bundan sonra Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursanız olun kendinize, ailenize ve ülkenize karşı önemli sorumluluklarınız olduğunu unutmayınız. Adil olunuz ve yaptığınız iş ne olursa olsun layıkıyla en güzel şekilde yapınız. Böylelikle meslek hayatınızda kariyer basamaklarını tırmandıkça, her zaman ALKÜ Turizm Fakültesi mezunu olmanın onurunu ve gururunu yaşamanızı dilerim.” şeklinde konuştu. 

FAKÜLTE BİRİNCİLERİ SÖZ ALDI

2021-2022 yılı Turizm Fakültesini birincilik ile tamamlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi Beyza Kaçmaz da, “Mezun olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşarken aynı zamanda çok hüzünlüyüz. Alıştığımız, bildiğimiz, anılar biriktirdiğimiz okulumuzdan, arkadaşlarımızdan ve değerli hocalarımızdan ayrılıyoruz. 4 yıl önce acabalarla geldiğim bu yerden şimdi iyikilerle gitmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle 2019-2020 yılı eğitim dönemini Turizm Fakültesi birincisi ve ALKÜ ikincisi olarak tamamlayan Naime Yemsel de, “Okumanın, öğrenmenin, hayallerinizi gerçekleştirmenin yaşı yoktur. Bu noktada maddi ve manevi tüm desteklerini her kararımda, her anımda, çıktığım yoldaki her adımımda ellerinden gelenin fazlası ile yanımda hissettiren, yaşamımın en büyük şansları, çok kıymetli anne ve babama, aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygımın ve hayranlığımın sonsuz olduğu kıymetli hocalarımın her birinden çok şey öğrendim. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BİRİNCİKLİK BELGESİ VERİLDİ

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Fakülteyi birincilik ile tamamlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi Beyza Kaçmaz’a belgesini verdi. 2019-2020 yılını Fakülte birincisi olarak tamamlayan Naime Yemsel’e Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz takdim etti. Daha sonra fakültenin öğrencileri sırayla sahneye davet edilerek tebrik edildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin kepleri havaya fırlatmasıyla sonra erdi. Ardından öğrenciler kendileri için hazırlanan konserde doyasıyla eğlendi.