AKPAB PROFESYONELLERİ İLE ÖĞRENCİLER PANELDE BULUŞTU

• 15 Aralık, 2017
AKPAB PROFESYONELLERİ İLE ÖĞRENCİLER PANELDE BULUŞTU

AKPAB PROFESYONELLERİ İLE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİ PANELDE BULUŞTU

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal KANTARCI'nın daveti üzerine fakültemizi ziyaret eden AKPAB (Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği) üyeleri Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ile düzenlenen panelde buluştu. AKPAB Başkanı Baki BUDAK ve birlik üyeleri sektör tecrübelerini paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.AKPAB Başkanı Baki BUDAK aşçılık mesleğinin global bir meslek olduğunu ve insan varlığını sürdürdükçe yeme-içme ihtiyacının olacağını söyleyerek mesleğin önemini vurguladı. Ayrıca öğrencilere bu meslekte başarılı olmanın sırlarını anlatarak onların kariyerlerinde nasıl bir yol haritası çizmeleri gerektiğinden bahsetti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal KANTARCI AKPAB ile Ekim ayında imzalanan protokolden bahsederek Turizm Fakültesi ile AKPAB işbirliğinin güçlenerek devam edeceğini vurguladı. Prof. Dr. Kemal KANTARCI, öğrencilerin önümüzdeki yıldan itibaren AKPAB üyelerinin çalıştıkları otellerde çalışma imkanı bulacaklarını ekledi.  Panel Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin meslek ile ilgili merak ettiklerini AKPAB üyelerine sormasıyla sona erdi.

14.12.2017