AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN BİRİNCİ VE ARA SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi uyarınca azami süresini doldurmuş öğrencilere tanınan sınav hakkından yararlanmak isteyen birinci veya ara sınıf öğrencilerinin, 06.09.2021 Pazartesi mesai bitimine kadar Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine veya turizm@alanya.edu.tr adresine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Başvuran öğrencilerin olması durumunda sınavlar 8-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden (https://obs.alanya.edu.tr/) gerçekleştirilecektir. Sınavı yapılacak derslerin sınav evrakı ve süresi ilgili dersin öğretim elemanı tarafından sınavdan önce öğrencilere bu sistem üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi:

"Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdikleri hâlde (...) birinci sınıfta en fazla bir dersten, ara sınıflarda ise en fazla üç dersten başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı, not ortalamasını tutturamadıkları için hazırlık sınıfı dâhil ara sınıflarda da sene kaybeden öğrencilere diledikleri üç dersten bir sınav hakkı verilir."

İlgili kanun maddesinin tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• 01 Eylül, 2021