Turizm işletmeciliği alanındaki hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları takip eder, bu alandaki kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları açıklar.
Ulusal ve uluslararası düzeyde turizm arzını ve talebini değerlendirebilir ve turizmin ülke kalkınmasındaki rolünü kavrar.
Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) yönetme konusunda gerekli olan temel bilgileri (finans, muhasebe, pazarlama bilgisi vb.) açıklar.
Çeşitli kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurmanın önemini kavrar, bu anlamda gerekli olan yabancı dilleri öğrenme ve farklı kültürleri tanıma konusunda kendini geliştirir.
Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini uluslararası standartlara uygun, kalite ve misafir memnuniyeti odaklı yönetir.
Küresel gelişmeleri, eğilimleri ve sorunları takip eder bunların gelecekte turizm sektörüne ve ekonomiye etkileri konusunda tahminlerde bulunur.
Turizmde güncel teknolojik araçlar konusunda bilgi sahibi olur ve bunları kullanır.
Turizm sektöründe kişisel bakım, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyar.
Hukuki düzenlemelere ve etik değerlere hassasiyet gösterir.
Doğal ve kültürel kaynakların korunması konusunda sorumlu davranır ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eder.