PÖÇ1- Turizm işletmeciliği alanındaki hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları takip eder, bu alandaki kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları açıklar.
PÖÇ2- Ulusal ve uluslararası düzeyde turizm arzını ve talebini değerlendirebilir ve turizmin ülke kalkınmasındaki rolünü kavrar.
PÖÇ3-Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) yönetme konusunda gerekli olan temel bilgileri (finans, muhasebe, pazarlama bilgisi vb.) açıklar.
PÖÇ4- Çeşitli kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurmanın önemini kavrar, bu anlamda gerekli olan yabancı dilleri öğrenme ve farklı kültürleri tanıma konusunda kendini geliştirir.
PÖÇ5- Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini uluslararası standartlara uygun, kalite ve misafir memnuniyeti odaklı yönetir.
PÖÇ6- Küresel gelişmeleri, eğilimleri ve sorunları takip eder bunların gelecekte turizm sektörüne ve ekonomiye etkileri konusunda tahminlerde bulunur.
PÖÇ7- Turizmde güncel teknolojik araçlar konusunda bilgi sahibi olur ve kullanır.
PÖÇ8- Turizm sektöründe kişisel bakım, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyar.
PÖÇ9- Hukuki düzenlemelere ve etik değerlere hassasiyet gösterir.
PÖÇ10- Doğal ve kültürel kaynakların korunması konusunda sorumlu davranır ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eder.