Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz turizm ve ağırlama endüstrisinin en önemli alanlarından birisi olan yiyecek ve içecek sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren işletmelerde çalışmaları için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırmayı hedeflemektedir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler bu alanda akademik kariyer yapmak için her türlü yeterliliğe sahip olmanın yanı sıra, turizm ve ağırlama endüstrisinin yiyecek-içecek işletmelerinin bütün alanlarında başarılı olabilmek için gerekli niteliklere sahip olacaklardır. Bu bölümde eğitim gören öğrencilerimiz, kendi işletmelerini kurabilir, akademik kariyer yapabilir, ülke içinde veya dışında yiyecek-içecek işletmelerinin mutfak ve servis departmanlarında çalışabilirler.
Derslerimiz ve uygulama olanaklarımız öğrencilerimizi daha rekabetçi, yaratıcı ve yenilikçi olabilmeleri için gerekli nitelikleri kazandırmaya yönelik olarak düzenlenmiştir. Eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz bu alanın en önemli bilgi ve becerilerini öğrencilerimize aktarabilmek için özenle hazırlanmıştır. Derslerimiz büyük ölçüde uygulama ağırlıklıdır. Mutfak sanatları konusunda donanımlı şefler yetiştirmenin yanı sıra, öğrencilerimizi sanat, spor, iletişim, tasarım, girişimcilik ve liderlik konularında da donatmayı hedeflemekteyiz. İngilizce temel eğitiminin yanında Almanca ve Rusça dillerinden birini de öğretmekte ve böylece iki dil bilen uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
Sektördeki kurum ve kuruluşları ile kurduğumuz ortaklıklarla öğrencilerimize sürekli ve geçici iş olanakları sunmakta, düzenlediğimiz seminerler ve toplantılarla öğrencilerimizi sektördeki uzmanlarla, bilgi ve tecrübe paylaşımı için bir araya getirmekteyiz. Ayrıca uluslararası değişim programlarıyla, öğrencilerimize yurt dışındaki anlaşmalı yükseköğretim kurumlarında eğitim olanağı sunmaktayız.