GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİMİZ V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA

GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİMİZ V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA
  • Turizm Fakültesi
  • 03 Mayıs, 2019
GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİMİZ V. ULUSAL AŞÇILIK KAMPINDA

21-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Bolu ilinin Mengen ilçesinde 8 uluslararası ve 80 ulusal olmak üzere toplam 88 üniversitedeki 109 farklı gastronomi ve aşçılık programı öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen ve eğitici ve öğrencileri bir araya getirmeyi, çeşitli etkinliklerle vizyonlarına ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı ve Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamayı amaçlayan V. Aşçılık Kampı’na Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü temsilen Dr.Öğr.Üyesi Osman Çulha ile öğrencilerimiz İlknur Çayırcı ve  Emre Toktemur katıldılar.

Türkiye’nin önde gelen mutfak şeflerinin eğitim verdiği kampta öğrencilerimiz İlknur Çayırcı ve Emre Toktemur Barilla, Porland, makarna-hamur işi, kuzu, ördek-tavuk, sushi, kuru baklagiller ve tahıl, dana, süt ve süt ürünleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimlere katılırlarken öğretim üyemiz Dr. Osman ÇULHA ise ekmek, çikolata ve tart, yemek stilistliği ve baklava eğitimlerinin yanı sıra gastronomi ve mutfak sanatları ile aşçılık bölümleri için “ders içeriklerinin belirlenmesi, uygulama derslerinin maddi zorluklarının aşılması” konulu çalıştaya katıldı. Bu eğitimlerin yanı sıra öğretim üyemiz ve öğrencilerimiz mutfak ekipmanları ve gıda seminerleri ile mandıra ve buğday tarlası etkinliklerinde yer alıp ateş başı sohbetlerle ünlü şef ve yazarlarla tanışma fırsatı buldular.    

Beş gün süren aşçılık kampını başarıyla tamamlayarak katılım sertifikalarını almayı hak eden öğretim üyemiz ve öğrencilerimiz üniversitemizi temsil etmenin gururunu yaşadılar.