FAKÜLTEMİZ ALANYA’NIN ÖZEL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

• 20 Aralık, 2019
FAKÜLTEMİZ ALANYA’NIN ÖZEL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

Fakültemiz Alanya Özel Eğitim Meslek Okulu, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanlarında mesleki eğitim gören özel öğrencileri ağırladı. Öğrencilere yükseköğretim imkân ve ortamlarını tanıtmak, öğrencilerde yükseköğrenim bilinci oluşturmak, ufuklarını genişletmek ve özel durumlarının yükseköğrenime engel teşkil etmediğinin farkına varmalarını sağlamak adına 19.12.2019 tarihinde Doç. Dr. Osman Çulha’nın eşliğinde ALTSO Turizm MYO konferans salonunda Fakültemizin ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda öğrencilere üniversitemizin genel tanıtımı, fakültemizdeki bölümler ve okutulan dersler, öğrencilere sağlanan olanaklar, gerçekleştirilen teknik geziler ve etkinlikler, sektör iş birliktelikleri ve üniversite sınav sistemi ile bilgiler verildi.

Toplantıdan sonra öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ders ve uygulama etkinliklerine katılma şansına sahip oldular. Temel Yemek Pişirme dersine ziyaretçi olarak katılan öğrencilere, Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Sert’in eşliğinde ALTSO Turizm MYO uygulama mutfağının tanıtımı yapıldı. Ayrıca öğrencilere mutfakta hijyen ve güvenlik uygulamalarının önemi ve mutfak uygulamaları kapsamında yapılan etkinlikler ile ilgili bilgiler verildi. Etkinliğin ardından öğrenciler öğle yemeğini ALKÜ Yaşam Merkezi’nde üniversitemiz öğrencileri ile birlikte yemenin heyecanını yaşadılar.